دجاج مشوى مع هالة حشمت
دجاج مشوى
المكونات
*صدور دجاج منزوعه الجلد والعظم
*عصير ليمون
*ريحان طازج مفروم
*بقدونس طازج مفروم
*بصل بودر
*ملح وفلفل اسود وجنزبيل
*مبشور جوز الطيب
*كميه من الماء
المقادير حسب كميه الدجاج
الطريقه
1..غسل صدور الدجاج جيدا وصنع بعض الفتحات فيها.
2..خلط جميع المكونات (عصير الليمون والبصل البودر ولملح والفلفل والجنزبيل وجوز الطيب والريحان والبقدونس).
3..تتبل صدور الدجاج جيدا بالخليط وتترك فى وعاء محكم الغلق لمده ساعتين على الاقل.
4..يسخن الفرن على درجه حراره متوسطه .
5..تدهن الجريل بقلبل من الزيت ونضع عليها صدور الدجاج على نار متوسطه مده 3 دقائق وقلب من الوجهين.
6..توضع الدجاج فى صنيه فرن ويوضع كميه قليله من الماء فى قاع الصنيه وتغطى بورق الفويل وتترك فى الفرن حوالى نصف ساعه او حسب حجم الدجاج.
7..نزيل الورق الفويل وتعاد الصنيه مرة اخرى للفرن حتى تجف السوائل وتكتسب اللون المطلوب حوالى 10 او 15 دقيقه.
المكونات
*صدور دجاج منزوعه الجلد والعظم
*عصير ليمون
*ريحان طازج مفروم
*بقدونس طازج مفروم
*بصل بودر
*ملح وفلفل اسود وجنزبيل
*مبشور جوز الطيب
*كميه من الماء
المقادير حسب كميه الدجاج
الطريقه
1..غسل صدور الدجاج جيدا وصنع بعض الفتحات فيها.
2..خلط جميع المكونات (عصير الليمون والبصل البودر ولملح والفلفل والجنزبيل وجوز الطيب والريحان والبقدونس).
3..تتبل صدور الدجاج جيدا بالخليط وتترك فى وعاء محكم الغلق لمده ساعتين على الاقل.
4..يسخن الفرن على درجه حراره متوسطه .
5..تدهن الجريل بقلبل من الزيت ونضع عليها صدور الدجاج على نار متوسطه مده 3 دقائق وقلب من الوجهين.
6..توضع الدجاج فى صنيه فرن ويوضع كميه قليله من الماء فى قاع الصنيه وتغطى بورق الفويل وتترك فى الفرن حوالى نصف ساعه او حسب حجم الدجاج.
7..نزيل الورق الفويل وتعاد الصنيه مرة اخرى للفرن حتى تجف السوائل وتكتسب اللون المطلوب حوالى 10 او 15 دقيقه.
تعليقات : 0