طريقة عمل رول الدجاج بحشوة الارز




المقاادير
 2\1كيلو صدور دجاج مخليه
بصلة مفرومة ناعم
2 معلقة بقسماط ناعم
2 معلقة من الدقيق
2 معلقة نشا
معلقة ثوم مفروم
ملح
معلقة صغيرة فلفل اسمر
معلقة صغيرة كركم
معلقة صغير بهارات دجاج
1/2 معلقة صغيرة حبهان مطحون
مقادير الارز الهندى
2 كوب ارز مغسول ومنقوع فى الماء لمدة نصف ساعة
1 بصلة مقطع صغير
معلقة صغيرة كارى
معلقة صغيرة ثوم مفروم
1/2 معلقة صغيرة جنزبيل ناعم
1/2 معلقة صغيرة كمون
1 حبه فلفل حامى مقطع صغير
قليل من الوان طعام احمر واصفر
طريقة التحضير
الاول نفرم الدجاج فى الكبة ثم نضع عليها البصل ونفرمهم تانى سوا نضيف عليهم باقى المقادير اللى هى البقسماط والدقيق والنشا والثوم وكل التوابل
هتلاقيها معانا زى العجينة ممكن تشكليها ثم ناخذ قطعه ونضعها بين كيسين نايلون ونضغط عليها وثم نضع الحشو علي الطرف وبعدين نلف الرول للداخل مع الضغط علي الدجاج ونغلقه من الجانبين ثم توضع في الدقيق ثم البيض المخفوق مع اللبن حتى يغطيها وأخيراً ثم تدخل الفريزر نصف ساعة ثم يسخن الزيت على نار متوسطة وتحمر حتى يصير لونها ذهبياً وترفع على منشفة ورقية للتخلص من الزيت الزائد و تقدم مع باقى الارز
طريقة الارز الهندى فى اناء على النار يوضع الزيت والسمن ونضع الكمون والكارى والجنزبيل والبصل والفلفل الاخضر و التوم ويشوح
ثم يصفى الرز من الماء ويضاف الى خليط البصل ويقلب يضاف الملح والماء الساخن ويترك الرز حتى النضج

في البقسماط بعد النضج يرش الوان الطعام على الوجه بدون تقليب ويقفل غطاء الاناء لوقت التقديم




شاهد ايضاً مطبخ حواء
المزيد من مطبخ حواء

إعلانات Google - متجاوبة
إعلانات Google - متجاوبة
إعلانات Google - متجاوبة