طريقة عمل المكرونه البشاميل باللحمه
- المقادير
- نصف كيلولحمه مفرومه
- كيلو مكرونه فرن
- 3حبات فلفل اخضر
- بصله تقطع صغير
- حبة طماطم تقطع شرائح صغيره
- بهارات لحمه
- ملح وفلفل
- كسبره ناشفه
- زيت وسمنه
- مقاديرالبشاميل
- 4كوب لبن وشوربه
- 4ملاعق دقيق
- 3ملاعق سمنه
- 2ملعقة زيت
- 1ملعقة عصيرطماطم
- ملح وفلفل
- طريقةالتحضير
- نسلق المكرونه في اناء به ماء مغلي وشوية ملح نصف سوى
- اولانعصج اللحمه نحضرحله علي النار ونضع فيها القليل من الزيت والسمن وننزل بالبصله ونقلبهاحتي تذبل ثم ننزل باللحمه والفلفل الاخضر ونقلب ثم نضيف البهارات والملح والفلفل والكسبره ثم نضع الطماطم وعندماتتعصج اللحمه نرفعهامن علي النار
- لتحضيرالبشاميل نضع حله علي النارونضع فيها السمن والزيت وعندما يسخن نضيف الدقيق ونقلب حتي يتغيرلونه ثم ننزل باللبن والشوربه تدريجيا مع التقليب المستمرونقلب حتي نحصل علي القوام المطلوب ثم نضيف الملح وفلفل وملعقة عصيرالطماطم
- صينيةالمكرونه ندهنها سمنه ونضع عليهاالقليل من البشاميل ثم نضيف طبقه من المكرونه وعليهاطبقة اللحمه ثم نضيف باقي المكرونه وننزل عليهابالبشاميل
- ونضعها في الفرن بدرجة حراره متوسطه
- ثم تقدم ساخنه
تعليقات : 0