طريقة عمل محشى ورق العنب
المقادير
ورق عنب
نصف كيلو ارز
كيلو طماطم معصوره
بصل تقطيع صغير
خضره شبت وبقدونس وكسبره
ملح وفلفل
كمون
كسبره ناشفه
حبة فلفل حااار اخضر
شطه
ملعقة نعناع ناشف مطحون
طريقة التحضير
اولا نسلق ورق العنب لمده لاتتراوح 5 دقائق
نحضر حله علي النار مضاف لها زيت والقليل من السمن ثم نضيف البصل ونقلبه حتي يصفر لونه ثم نضع عليه عصير الطماطم والملح والفلفل والكسبره الناشفه والنعناع والشطه ونغطى عليها ونتركها لتتسبك
ثم بعد التسبيك اضيف الي الطماطم كلا من الارز والخضره والفلفل الحار
ثم ارفعهم من علي النار وابتدي احشي ورق العنب
ملحوظه عدم الضغط علي ورق العنب بعد الحشو لتصفيته
الارز اقل من الطماطم لتحصلي علي طعم افضل
ممكن نقفل اطراف ورق العنب بدون ضغط عليه
ثم نحضر حلة الطهي نضيف لها القليل من الزيت ونفرشها بورق عنب ثم نرصه في تساوي
ثم نضع عليه الشوربه اوالماء المضاف له ملح وفلفل وصلصه يرتفع حجم الماء عن ورق العنب حوالي سم
ثم نغطيه ونتركه علي نار هادئه حتي يستوي
ثم التقديم
ورق عنب
نصف كيلو ارز
كيلو طماطم معصوره
بصل تقطيع صغير
خضره شبت وبقدونس وكسبره
ملح وفلفل
كمون
كسبره ناشفه
حبة فلفل حااار اخضر
شطه
ملعقة نعناع ناشف مطحون
طريقة التحضير
اولا نسلق ورق العنب لمده لاتتراوح 5 دقائق
نحضر حله علي النار مضاف لها زيت والقليل من السمن ثم نضيف البصل ونقلبه حتي يصفر لونه ثم نضع عليه عصير الطماطم والملح والفلفل والكسبره الناشفه والنعناع والشطه ونغطى عليها ونتركها لتتسبك
ثم بعد التسبيك اضيف الي الطماطم كلا من الارز والخضره والفلفل الحار
ثم ارفعهم من علي النار وابتدي احشي ورق العنب
ملحوظه عدم الضغط علي ورق العنب بعد الحشو لتصفيته
الارز اقل من الطماطم لتحصلي علي طعم افضل
ممكن نقفل اطراف ورق العنب بدون ضغط عليه
ثم نحضر حلة الطهي نضيف لها القليل من الزيت ونفرشها بورق عنب ثم نرصه في تساوي
ثم نضع عليه الشوربه اوالماء المضاف له ملح وفلفل وصلصه يرتفع حجم الماء عن ورق العنب حوالي سم
ثم نغطيه ونتركه علي نار هادئه حتي يستوي
ثم التقديم
تعليقات : 0