طريقة عمل صينية الكوارع بالفته


  • المقادير
  • ارجل كوارع نظيفه
  • ارز
  • عيش شامي محمص
  • عصيرطماطم
  • ثوم مفروم 
  • كسبره ناشفه 
  • ملح وفلفل
  • ورق لوري وحبهان مطحون




  • طريقة التحضير
  • اولانغسل الكوارع جيدا بالماء والخل ثم نحضر اناء علي النار به ماء مغلي مضاف له ملعقه صغيره بيكربونات الصوديوم وملح وخل ثم نضيف الكوارع ونتركها 10 دقائق ثم نصفيهاونغسلها بماء ساخن
  • ونحضراناء اخر علي النار به ماء مغلي مضاف له ورق لوري وحبهان وحبة طماطم وحبة بصل ونضيف الكوارع ونتركها تستوي وقبل السوى نحضراناء اخر علي النار ونضع فيها ملعقة سمنه وملعقة كبيره من الثوم المفروم وملح وفلفل وكسبره ناشفه ونحمرالثوم جيدا ثم  نضيف له ربع كوب من الخل ونضيفه علي الكوارع 
  • لعمل ارز الكوارع نحضرحله علي النار ونضع بها زيت ثم نضيف نصف كمية الارز ونقلب حتي يحمر لونه وعندما يحمر الارز نضيف النصف الاخر ونقلبه ونضيف الملح والفلفل ثم ننزل عليه بالماء الساخن حتي تغطي الارز بمسافة سم
  • ونغطيه بالغطاء ونتركه علي نار هادئه حتي ينضج
  • لعمل صلصة الكوارع  نحضرطاصه علي النار ونضع بها القليل من الزيت يسخن ثم نضيف ملعقة ثوم مفروم ونقلبه حتي يتغيرلونه ثم نضيف ملعقتين من الخل وعليهم عصيرالطماطم والملح والفلفل وملعقة سكر ونتركها حتي تتسبك
  • نحضرصينية التقديم ونضع فيها العيش المحمر وعليه شوربة كوارع ونضيف القليل من الكوارع المخليه وعليها طبقة ارز ثم نضيف طبقة صلصه الكوارع وعليها كوارع مخليه ونضعها في الفرن لتاخذ لون
  • ثم تقدم بالهنا




شاهد ايضاً مطبخ حواء
المزيد من مطبخ حواء

إعلانات Google - متجاوبة
إعلانات Google - متجاوبة
إعلانات Google - متجاوبة